Visszahívást kérek


Tachográf használatának szabályai
Vissza
Online tanfolyamok:
június 24. (Hétfő)   Jelentkezés: június 21.-ig (még 1 nap)
JÚNIUSI ÁRZUHANÁS!

 

Kedves Tanulónk!

 

Tájékoztatunk Téged, hogy a 165/2014/EU rendelet 33. cikk (1) bekezdése szerint a szállítási vállalkozásnak gondoskodni kell arról, hogy a járművezető, aki tachográffal ellátott járművet vezet, a tachográf használatáról megfelelő képzést kapjon. A pontos jogszabályt a keretben találod.

 

Ez azt jelenti, hogy a tachográfot használó sofőrnek rendelkeznie kell a tachográf kezelésére vonatkozó képzési (és utasítási) igazolással.

 

Aki nálunk végzi a GKI tanfolyamot – és igényli – kedvezményesen kaphatja meg a tachográf képzésről szóló igazolását, amit plasztik kártya formátumban állítunk ki.

 

Felhívjuk a figyelmed, hogy a kötelezettség arra vonatkozik, hogy minden sofőr részt vegyen a tachográf helyes működéséről szóló „valamiféle” oktatáson, nem pedig arra, hogy ezt kizárólag nálunk teheti meg! A mi általunk szervezett képzés és igazolás nem kötelező, opcionálisan választható, semmiféle hátránnyal nem jár, ha nem tőlünk rendeled meg a szolgáltatást.

 

A 165/2014/EU rendelet 33. Cikke:

A szállítási vállalkozás felelőssége

(1)   A szállítási vállalkozás felelőssége gondoskodni arról, hogy járművezetői megfelelő képzést és utasítást kapjanak a menetíró készülék – legyen az digitális vagy analóg – helyes működésével kapcsolatban, továbbá rendszeresen ellenőrzi, hogy járművezetői helyesen használják-e a készüléket, és nem adhat nekik olyan, közvetlen, vagy közvetett ösztönzőt, amely a menetíró készülékkel való visszaélésre sarkallhat.